perjantai 19. toukokuuta 2017

Uusia tummia vahvistuksia

Poni-Hakaan saapui jo hieman päälle kuukausi sitten kolme mustaa kaunista hevosta Liettuasta: 6-vuotias ruuna Dunojus eli Jussi, 9-vuotias tamma Pelene eli tutummin Lene ja 9-vuotias ruuna nimeltään Gogis. Kaikki nämä tummat hevoset ovat jo päässeet maistamaan tuntiratsun elämää ja käyvätkin jo normaalisti tunneilla. Ne ratsastajat, jotka ovat päässeet kokeilemaan näitä "uljaita mustia", ovat kehuneet kolmikkoa kovasti.

Jussi on karsinassa varsinainen sylivauva. Komea nuoriherra pitää rapsutuksista ja huomiosta, jota hän pyytääkin kaikilta karsinansa lähellä kulkevilta. Ihmisten lisäksi Jussi on sulattanut varsinkin johtajatamma Lempin sydämen. Ratsastettaessa komea ja isoliikkeinen Jussi on sekä yritteliäs että herkkä, myös estetunnilla hän on päässyt hurmaamaan taidoillaan. Tämä upea nuori hurmuri on hieno lisä Poni-Haan tuntiheppojen joukkioon.

Jussi cr: hoitajansa Katja

Lene omaa tammamaisen luonteen, mutta ulkokuori pettää, sillä kovan ulkokuoren alta löytyy kiltti ja sosiaalinen hevonen, joka ei tarkoita pahaa käytöksellään, vaan testailee ihmisiä. Lenen kanssa maltti on valttia. Ratsastaessa vauhtia riittää vaikka muille jakaa, mutta kuuntelee apuja parhaan keskittymiskykynsä mukaan. Kotimaassaan Lene toimi enemmän estehevosena, joten koulukiemurat eivät ole se tumman kaunottaren vahvin puoli. Kuitenkin, kunhan jarrut alkaa löytyä paremmin, voi Lenestä kuoriutua myös hieno kouluratsu.Lene
Kolmesta mustasta pienin on suloinen Gogis. Luonteeltaan pikkuruuna on kiltti ja huumorintajuinen, mutta luonnettakin löytyy. Saavuttuaan Poni-Hakaan, oli Gogis heti kuin kotonaan. Ratsastettaessa Gogis on innokas, reipas ja yritteliäs. Ehkä ajan kanssa pikkuruuna pääsee esittelemään taitojaan kilpailuissa. Näyttävä pieni uljas musta on päässyt myös kokeilemaan estetunteja, vaikkei aikaisemmin olekaan hypännyt paljoa.


1 kommentti:

  1. se Gogis vääntyy Kokikseksi..ihan varmasti! kauniita on.ensimmäinen talli jolla olin.silloin täällä oli viel aasikin, muistaako joku sen nimeä?! se oli 1980-luvulla..Lene ja Jussi on upeita.ne
    on kauniita.

    VastaaPoista