maanantai 22. helmikuuta 2016

Iso kiltti jätti

Tammikuussa talliimme asteli Latviasta uusi hevonen, Flipers nimeltään. Vilpuksi kutsuttu herrasmies on osoittautunut lempeäksi ja mukautuvaksi tuttavuudeksi, joka on päässytkin jo kunnostautumaan kauden ensimmäisissä estekisoissa. Ikää hänellä on yhdeksän vuotta.

Ulkonäöltään tämä ruuna on kovin muhkea, mutta väläyttelee myös hienoja liikkeitä sellaiselle päälle sattuessaan. Korkeutta hevosella on kuitenkin vain 163 cm. Hänestä voimme odottaa hyvää tulevaisuuden opetusmestaria! Koulutunneilla se vaati ratsastajaltaan kärsivällisyyttä, yrittää silti parhaansa. Viime vuosina Latviassa ollessaan Vilppu on hypännyt 80 cm luokkia, ja Poni-Haassa asuessaankin se on jo päässyt väläyttelemään piileviä kykyjään.

Lisää tietoja Vilpusta löydät tästä linkistä.Tallistamme lähti perjantaina 19.2. pitkäaikainen opetushevonen, kun Gina pääsi viettämään leppoisampia päiviä yksityisomistukseen Kaarinaan. Tamma on viime syksyn aikana ollut sairaslomalla pidemmän aikaa, ja pääseekin nyt rennompaan käyttöön. Alkuvuodesta 2015 Ginalla todettiin kinnerpatit, jotka ovat nyt alkaneet oireilemaan enemmän. Hevosen herkät kyljet kuluivat satulavyön hangatessa, ja sillä ratsastettiinkin ajoittain kuuriluontoisesti ilman satulaa.

Poni-Hakaan tullessaan tämä iso tamma ei osannut kovinkaan paljon, vaan se esimerkiksi laukkasi hyvin isosti eikä jaksanut kantaa itseään. Näiden vuosien aikana se on oppinut paljon ja on kohonnutkin monen suosikkiratsuksi. Kouluratsastuksessa Gina on parhaimmillaan juuri näyttävyytensä vuoksi. Tämä upealiikkeinen hevonen on vasta 9-vuotias, ja toivommekin hänelle monia hyviä vuosia vielä tulevaisuudessa yhdessä uuden omistajansa kanssa.


Minna ja Gina Lahden Takkulassa ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksissa 2015.
Minna ja Gina 24.7.2015.


Ginaa haastateltiin viime jouluna blogin joulukalenterissa. Tarkemman esittelyn hänestä pääset lukemaan tästä.

Kasvavaa hevospulaa lievittämään saimme talliimme takaisin Onni-ruunan, joka oli viettämässä aikaa Jatan kanssa Ypäjällä koulutuksessa. Tervetuloa takaisin! Jatan ja Onnin matkaa olemme seuranneet myös blogin puolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti