keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Uusi valkoinen poni

Viime torstaina moni hieraisi silmiään ja joutui katsomaan uudestaan, kun Masan karsinassa asustikin uusi valkoinen hevonen. Taisi moni myös kysyä, mistä näitä valkoisia poneja oikein tulee.

(c) Hanski

Vastaus on tällä kertaa Suomesta. Lempinimen Cola saanut kimo ruuna on 12-vuotias ja viralliselta nimeltään Golan. Se on juuri ponirajan yli, noin 150cm korkea. Arabiristeytyksenä se ei mikään kovin raskas ja liikkuminen on kevyen näköistä.

Cola pääsi tunneille heti lauantaina ja onkin mennyt ihan mallikkaasti. Kovasti sitä jännittää monet uudet kaverit ja maneesikin on vähän pelottava, kun sekin on uusi juttu. Mutta kiltti pikkuruuna on ja ratsastajatkin ovat tykänneet. Ilmeisesti se on vähän ruosteessa, mutta ehkä sieltä kuoriutuu kiva hevonen ajan kanssa.


(c) Hanski


Tässä vielä pikku pätkä tunnilta. Niina kuvasi videon.Taku tosiaan lähti muutama viikko sitten takaisin Belgiaan, koska se ei sopinut tuntiponiksi. Toivottavasti Takulle löytyy sopiva koti muualta.

15 kommenttia:

 1. Kyllä tuo on ihana! Ja hyvin äänekäskin;) Harmi vaan kun Masa muutti sinne oven taakse ja se ovi on hieman hankala, itse kun hoidan usein Masaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana! <3
  Onko tulossa tulevaisuudessa myös ponitunneille? =)

  VastaaPoista
 3. Harmi että on just ponirajan yli. Aattelin just et ois kiva jos tulis joku uus poni ja sit ku tuli Cola ni luulin aluks et se oli poni ja olin iha et jiippii! Mut sit se onki noin vähä ponirajan yli... No mut söpö on kyllä, toivottavasti myös kiltti ;)

  VastaaPoista
 4. Voisiko kaikista poneista ja hevosista tulla lyhyet esittelyt ratsujen sivuille?:) Kaikki voisivat tässä vaikka auttaa ja jollekkin voisi lähetellä sähköpostiin jo (esim. luonne, koska tuli, muuta) Olisi todella kivaa tietää muitakin hevosia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota on kokeiltu eikä se oikein toiminut. Osalla oli kuvaukset ja osalla ei vaikka pyytelinkin hoitajien apua niiden kirjoittamiseen. Itsekään en pysty läheskään kaikista sitä kirjoittamaan, osaan kyllä. Kuvaukset eivät olleet suurimmalta osin kovin laadukkaita, tyyliin "poni on todella höpönassu ja tykkää rapsuista" vaikka yritinkin niitä järkevämmäksi muokata. Esittelyissä täytyy myös olla varovainen mitä kirjoittaa, ettei anna huonoa kuvaa.
   Nämä kuvaukset olisivat parhaita kun ne kirjoittaisi joku opettajista, niin että kuvauksessa olisi myös hevosten taitotaso. Näin esittelyillä olisi lisäarvoa myös uusille kävijöille. En kuitenkaan usko, että kellään opettajista olisi aikaa ja intoa näitä kirjoitella.

   Poista
  2. Onpa pieni hevonen. :O Mitenköhän sille löytyy riittävän pienikokoisia ratsastajia? Mutta näyttää ainakin järkevältä näin ensisilmäyksellä. :)

   Poista
 5. Mitä jos Ninnu haastattelisit opettajia, ja kirjoittaisit sen pohjalta kuvaukset hepoista ja poneista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kenelläkään riitä pinna eikä aika 40.n hepan kohdalla haastatteluun.

   Poista
  2. Tallin kannalta se olisi kyllä hyvä, kun hevosista olisi jonkinlaiset kuvaukset. Mutta on enemmän kuin ymmärrettävää, ettei jakseta vääntää 40 hepasta kuvauksia. :D

   Poista
 6. Cola on todella söpö! Harmi kun on vaan juuri ponirajan yli, koska olisi itse ollut todella kiva ridaa aika varmasti! Mutta onnea kaikille jotka saavat kokeilla Colaa ridaa!;). Onko Colalla jo hoitajia,vai tuleeko sille edes hoitajia kuin semmoset Anne ja niin eespäi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Colalle varmasti hoitajat otetaan kunhan tarpeeksi pätevät henkilöt löytyvät. Annehan siis koulutusmielessä sitä ratsastaa Teeten lisäksi.

   Poista
 7. Onko muuten Beetta tulossa tulevaisuudessa vähän "huonommille" tunneille, vai käykö aina vain paremmilla tunneilla? (yli b-tasoisilla)

  VastaaPoista
 8. Se tulee aina käymään vaikeammilla.

  VastaaPoista
 9. Kyllä Beeta rauhoituttuaan ja saatuaan kokemusta tulee myös helpommille tunneille. Siihen voi tosin mennä aikaa muutamakin vuosi, mutta esim. Broidi on nykyisin alkeisponi, vaikka nuorempana sillä ei voinut edes c-tasoiset mennä ollenkaan.

  VastaaPoista