maanantai 20. joulukuuta 2010

Lucia-juhla 2010

Sunnuntaina 12.12 oli perinteinen Lucia-juhla maneesissa.

Juhla alkoi Lucia-kulkueella maneesissa tämän vuoden Lucian, Nekun ja Ilonan johdolla. Kulkue suijuikin tänä vuonna ilman kommelluksia, mutta päätteeksi otettu laukkakierros sai varsinkin Hopsun käymään ylikierroksilla. Yllättävää sinäänsä. Se ei kuitenkaan haitannut, vaan taisi päin vastoin olla viihdyttävää katseltavaa.

Lucia-kulkueen jälkeen esiintyivät melkeinpä tutuksi tulleet friisiläiset hienolla katrillillaan. Heidän jälkeensä taitojaan pääsivät näyttämään tallin pienimmät vakiratsastajat, tenavat Synnöven johdolla ja taluttajien avustamina. Tenavien esityksen jälkeen vuorossa oli tallin oma katrilli, tällä kertaa jouluaiheinen. Mukana olivat Minna ja Lassi joulupukkina, Titta ja Mette joulumuorina, Lilli ja Hopsu tähtipoikana, Nekku ja Ilona Luciana sekä Satu Mukilla ja Vanessa Amilla tonttuina.

Vauhdikkaan katrillin jälkeen maneesiin rakennettiin esterata ja samaan aikaan palkittiin rankingien voittajat

Koulu                                                   Este
Seniorit - Jutta Viinikka                        Seniorit - Vanessa Vuori
Juniorit - Nea-Reetta Niemi                  Juniorit - Nea-Reetta Niemi
Ponit - Melike Dursun                          Ponit - Melike Dursun

Rankingien voittajien jälkeen luvassa oli etukäteen jännittäväksi lupailtu esteviesti. Mukana olivat ponien joukkueessa Catrin ja Conny, Juuli ja Broidi sekä Melike ja Styby. Heitä vastassa olivat hevosilla Titta ja Roy, Vanessa ja Helinä sekä Nekku ja Pete. Yleisö ei ihan syttynyt viestiin, joka olikin ohi melko nopeasti. Ensin menneet ponit hävisivät lopulta hevosille kahdenksan sekuntia.

Esteviestin jälkeen rata purettiin ja seuraavaan esitykseen annettiin hetki aikaa valmistautua, kun palkittiin vuoden hoitajat. Tänä vuonna vuoden ponihoitajaksi valittiin Halifaksia jo monta vuotta hoitanut Hanna Miettinen ja hevoshoitajaksi niin ikään useamman vuoden Villeä ja Karkkia hoitanut Jatta Saari.

Viimeisenä ohjelmanumerona nähtiin hoitajien pukuratsastus, jossa toinen toistaan hienompii pukuihin pukeutuneet hoitajat ja hevoset esiintyivät. Voittajiksi yleistöstä koostunut raati valitsi lopulta prinsessana ja yksisarvisena esiintyneet Pinjan ja Gasellan. Kakkosiksi pääsivät tonttuna, joulupukkina ja poroina olleet Emma ja Kerppu sekä Iida ja Prinssi. Kolmanneksi äänestettiin enkeliksi ja piruksi pukeutuneet Titta ja Unelma sekä Paula ja Ransu.

Lopuksi oli vielä ilmaista talutusratsastusta halukkaille.

Kiitos kaikille mukana olleille hienosta juhlasta ja yleisölle kiitos paikalla olemisesta!
Kuvia löytyy ainakin Hanskilta, Lindalta ja Nealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti